03/06/2019

Uluru

Mingid vennad Austraalias. Peategelane ei mäleta, et ta juba teab, miks ta seal on, nii et ta peab üle küsima, et lugeja ka teada saaks.

Ajavad emu alla ning otsustavad, et neile autosse sattunud ja segasevõitu juttu ajav tüdruk tuleks kaasa võtta, sest see on see, mida inimesed teevad. Viivad lapsed endaga kusagile kaasa.

Millegipärast ütles muidu ilmselt siis ingliskeelse kõne sisse tüdruk "hellõu", mis on suht weird ja ajas mind üle kontrollima, kas muidu peaks otsekõne inglise keeles olema. Ilmselt peaks, sest minategelane on John.

Igatahes, teksti järgi tundub, et nad on oma autoga sõitnud võibolla minut-paar enne õnnetust, aga nad otsustavad tüdruku viia esimesse ettejuhtuvasse kohta, mitte pöörata tagasi selle kõrtsihoone juurde, kust nad tulid, kus oli rahvast.

Aga no nad lähevad edasi, sõjaväemasinad on, mingi sõjavärk on kusagil maailmas käimas nähtavasti, aga me ei tea veel, mis. Laps läheb bensukas ära, konditsioneer on katki.

Pärismaalased ei tunne raha, valge mees peab sellega ise tegelema. Okei, ma eeldan, et see pole rassistlik vaid osa plotist. Inglise keelt nad ka väga ei räägi.

Ee, okei, naine helistab Johnile ja ütleb paaniliselt, et sõda on algamas, aga kui mees küsib, kelle vahel ja miks, siis ütleb, et kes seda teab. Da. Fuck.

Fain. Fain. Kirjutatud on loetavalt, läheme edasi lihtsalt.

Ernst, see teine vend, kes seal loos on, ütleb, et riigid on liigid. See osa pole eriti loetavalt kirjutatud, aga no okei, Ernst on imelik vend kah, tungime läbi ridade edasi.

...kui sa vaatad Ulurut, siis mida see sulle meenutab? Kas pole see hiiglaslik termiidipesa? Kas pole mitte võimalik, et see on tulnuktermiitide kosmoselaev, mis õnnetuse tagajärjel on pidanud keset Austraaliat maanduma?
Fain.

Laps on tagasi ja mehed võtavad ta oma auto peale, sest Ernstil on kotis piraatarvutimängud ja ta kardab, et politseinikud panevad ta muidu vangi (see on täpselt sama idiootne kui see kõlab). Tüdruk ähvardab, et ütleb politseinikele, et mehed ahistasid ka teda ning ilmselgelt on selle peale mõistlik see laps endaga kaasa võtta.

Sõjaväelased ei lase vendi Uluru poole sõita, sest "me oleme sõjas", aga neil on muid asju rääkida, nii et nad ei jõua selleni, et teada saada kellega ja miks. Auto raadiot nad ka ei kasuta ja oma naisele pole John ka rohkem helistanud (ta korra lülitab telefoni sisse, aga levi ei ole, mis võib võimalik olla, ma pole Austraalias käinud, aga me ei tea, miks see tal muidu sisse pole lülitatud), see teema ei tundu neid nii väga huvitavat.

Oo, ei, nad on ikkagi Eestist. Mmmmm, okei. Miks? Olgu kust nad on, aga seda võinuks ju algusest peale teada, või on see suur saladus ja plot-twist?

„Ei ole neil mingeid preestreid,” ühmas Ernst tülpinult. „Krokodill ja sisalik on nende preestrid, ja nemad kõnet ei pea. Sa vaid kuula neid, nad ei oska korralikult rääkidagi, mis kõnesid sa tahad neile pidada?”
Natuke rassismi peab ju ikka olema.

Aga no lõpuks sõitsid aborigeenid Uluruga minema ja jätsid need mingid eesti vennad kusagile maha. Tüdruku lalinas olevat mingi point, aga mind üldse ei koti, nii et kui võibolla oleks võimalik sellest midagi aru saada üle lugedes, siis mul on pohhui, ma üldiselt lasin sellest lihtsalt pilgu üle ja ei võtnud seda sisse, lihtsalt suvalised sõnad, mis ei tähenda midagi.

Anywho, sitt plott, kirjutatud okeilt. Miks John ja Ernst Eestist on, ma ei tea, miks emu sees traat oli, ma ei tea, miks emud olid plot, ma ei tea, miks sõda oli, ma ei tea, miks sõjaväelane Uluru juurde ei lubanud minna, ma ei tea, miks see tüdruk oli, ma ei tea, mis paganama pärast Uluru ringi sõitis, ma ei tea, etc, etc.

Kapten Viriseja

6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar