03/06/2019

Kirjatark ja Doktor

Logi algus.

Õhh. Fain. Lähme edasi.

Mingi jorss uurib võõral planeedil asustusala, andurid näitavad, et seal on kolm kaks elusolendit. Saadab droone laiale, midagi on seal valesti, the usual. Üks elusolend. Mingi oht. Miks mitte saata ainult droone? Futu värk, ega me ei peagi kõigest aru saama.

Mingi verest paakunud lõust leiab drooni. Kas see on inimene? Koletis? Tulnukas? Ei tea, aga on veri ja on lõust. Teine droon näeb voolikutega inimkuju. On see seesama lõust või muu?

Kuju tuleb välja, räägivad omavahel futu-poola keeles (ma ei räägi poola keelt, aga see näeb lihtsalt selline välja). Kuju tahab planeedilt ära, jorss tahab planeedilt infot.

Kuju on vist lõust, sest rohkem seal kedagi pole, aga ta on tegelt tšill, ta tappis aint mingit pahad ära ning kuna ta nimi on 16, siis ilmselgelt on ta lihtsalt kurjade teadlaste poolt aretatud vaene katsealune, nii et sellega on okei. Kuju ja jorss lähevad vaatavad ringi, räägivad vigases keeles üksteisega, sest neil päris 100% ühist keelt pole. Tüütu lugeda, aga ju sellel on mingi mõte, mis veel välja tuleb. Mind ennast kohutavalt häirib kui kommunikatsioon on häiritud, nii et mul on seda häiriv lugeda.

Jorss peab logi, mis on loll, sest ta kordab kõik asjad üle, mis me näinud oleme ning ei lisa sinna eriti midagi juurde, nii et topeltinfo, juhuks kui me lollid oleme?

Baasi sügavustest vooris hordidena kohale teenindus- ja  võitlusdroone, mis ühisel jõul Kuutteist lõikuma ja materdama asusid.

Juba ronisid üle rusude kohale ka esimesed võitlusdroonid, arsenalis terad, ketid, elektroodid.

Ma ei tea miks, aga see on koomiline. Ma eeldan, et see et võitlusdroonide võitlusmeetod on materdamine ja lõikumine on lihtsalt tobe. Selle asemel, et lasta laseriga piu-piu löövad nad mingi jäsemega pau-pau. Keegi pidi otsutama, et nad tahavad nüpeldajadroone. Sadomaso nüpeldajadroonid.

Aa, ja nüpeldajadroone haldab kuri AI, kes naerab õelalt. Mm, okei siis.

Nüpeldajadroonid saavad 16 kätte, jorss läheb koju.

The end.


Ma ei tea nüüd. Mis selle kogu asja point oli? Jorss sai mingi info kätte, oli õnnetu, et massimõrvar põgenema ei pääsenud ning läks koju. Mitte midagi huvitavat ei juhtunud ju. Ma võiksin öelda, et seal oli mingeid huvitavaid sci-fi asju, aga no ei olnud seda ka tegelikult. Kõik see droonivärk on ju tehtud juba. Põgenenud katsealune on klišee. Kuri AI on rohkem kui klišee, põhinegu ta päris inimesel või millel iganes. No maitea. Seda ka ei tea, kas peategelane on mees või naine, mis pole otseselt probleem, lihtsalt huvitav tähelepanek.

Mõttetu jutt, aga samas mitte kõige kohutavamalt kirja pandud. Meh.

Kapten Viriseja

4/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar