04/06/2019

Libahundi päevik

https://www.ulmeajakiri.ee/?jutt-libahundi-paevik

Buildup on hea. Sul on kiusatav teismeline poiss, kes on libahunt. Usutav tegelane. Tuleb välja,  et paari kuu pärast on riigikaitse laager, seal ta saab metsa varjus oma kiusajatele kätte maksta. Võiks ju asja saada, kas pole? Teismelised ja nende erinevad suhted metsa varjus, selline slasher-film koletise vaatepunktist. Nood liiguvad öises metsas hirmunult ja kui keegi rühmast eraldub, on ta libahundi jagu.  Kes teab, ehk mängib ta nondega ka mingeid mänge, manipuleerib ja värki. Ja võib-olla tuleb mingi üllatus? Äkki pole ta ainuke libahunt oma klassis? Seal on näiteks üks neiu, kes osutub lasketiirus meie üleloomulikust peategelasest paremaks. Võib-olla on tema näiteks vampiir? Või libarebane? Libahundikütt?

Või osutub, et tegelased ei taha metsa minna ja neid peab kuidagi peibutama?

Vastus kõigile nendele küsimustele on 'ei'. Kõik läheb plaani järgi. Ohvrid ei osuta mingit vastupanu. Vahivad, mokk töllakil, üks teeb püksid täis. Üks jaksab jooksu pista, aga mingit tagaajamisstsseeni siit ei tule.

Ühesõnaga, lahendus tuleb kiiresti, plaanipäraselt ja ilma üllatusteta. Kahju tegelikult. Siit oleks võinud midagi tulla.



6/10

Maskiga Laksija

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar