29/07/2020

Vaatleja - Diana Ostrat /ml

https://www.ulmeajakiri.ee/?jutt-vaatleja


Mu kaasarvustaja pole veel piisavalt taastunud, et selle autori tekste uuesti lugeda, nii et see lugu jäi mulle. Saab näha, kas ka mina saan traumeeritud.

Sa olid alati mitte kellegi ja kõigi oma, kui sa olid süütu. Ja orb.


Algab, hmmh, kuidas seda nüüd ütelda. Eksisteeriva perverssuspotentsiaaliga. Mida meie puritaanlik blogi ei salli.

(ei, ma ei tea, ma lihtsalt pole selles meeleseisundis praegu, kus ma tahaks lugeda asju, kus kõigil läheb Jube Halvasti ja nad on ise ka Jube Halvad või "Wagga Jeno-Wewa hirmsaid kannatusi, The Sex Edition". Aga ma võib-olla teen autorile siin liiga, olen lihtsalt eelarvamustega. Kui kirjutataktse, et keegi on väike ja süütu, siis ma juban eeldan, et  temaga  hakatakse tegema igasugu ilgusi. Ma muidugi võib-olla eksin. Võib-olla tuleb sellest nunnu lugu a la kuidas üks väikene võluloomakene kohtab teist väikest võluloomakest ja neil on koos igati-igati tore ja mitte keegi ei lange seksuaalvägivalla ohvriks, võib-olla vahepeal võideldakse kurjamiga, kellest tuleb lõpuks välja, et ta oli tegelikult Sisimas Hea. ja siis nad joovad teed ja söövad küpsiseid ja teevad natuke nunnut kebo. Loodame.)

Nüüd tulevad sisse umbes seitse nime, mis kõik lõpevad yn-iga, mis teeb nad veel sarnasemaks, nii et lihtsuse huvides ma eeldan, et tegu on Aleksis Kivi "Seitsemän veljestä" fanficiga, kus on kopiraidi vältimise eesmärgil nimed ära muudetud. Pornoaspekt on muidugi vendadeloo puhul kahtlane, aga no eks seal oli ju ka Männiku-moori tütar, köster ja nimismees, kellega vennaksed lembida võivad, ei pea tingimata intsest kohe olema.


Huvitav, kas oli õige vaadata omaenda venda säärase olemisega, nagu sa tahaksid ise seal ta armsama asemel olla.

Ei pea, aga tundub, et siiski vist on.

Ühesõnaga, tundub, et nad on mingid karvased kihvadega elukad - mingit sorti pool-loom, pool-inimesed, istuvad lõkke ümber, mõned tegelevad eelmänguga, mõni paneb ona, mõni vaatab niisama lõkkesse nagu eesti filmis (taustal plokkflööt mängib tüdiliduu). Praeguses ühiskonnas üsna ebatavaline sotsiaalne käitumine suguelu, aga samas, ulme ongi selleks, et erinevaid maailmu ja sootsiume kujutada, nii et las käia.

Jeesus Kristus, igas lõigus tuleb mingi uus tegelane juurde. Mul on tunne, et see on väljavõte mingist pikemast tekstist, ja varem on kõik nood Gwenid ja Idwalid ja kes kurat veel ükshaaval sisse toodud ja tutvustatud, aga praegu lihtsalt on nagu mingi paroodia fantasyst, kus ka igasuguseid nimesid vasakule ja paremale loobitakse ja lugejale peab miskipärast meelde jääma ja teda peab huvitama.

Neirin vaatas Gwyni, ja mõtles sellele, et too nuttis öösiti. Nuttis Idwalit taga. Sest Gwyn tõesti armastas Idwalit, ja ta aimas liiga hästi, mida kõike ta armsamaga Sureval Maal tehakse. 


Lähtudes "Seitsme venna" hüpoteesist, oletan, et Surev Maa on Toukola küla, mille noored meie vendi mõnitamas käisid. Ma arvan, et seal pandi Idwal kooli ja sunniti lugema ja kirjutama õppima.

Oota, veel rohkem tegelasi on omavahel vennad? Ja kaksikud Timo ja Lauri, tähendab, Owen ja Bewan tahavad ka omavahel panna? Kas nad kõik on vennad? Kui ma ütlesin "Seitse venda", siis ma ausalt tegin nalja. Või eeldasin, et Männiku-moori tütar ja nimismees... ae, nimismees? Kus sa oled?


 Mahuks ja jääks ilmselt ruumi ülegi, sest Neirin oli neliteist vihma vana ja Meirion kaheksateist.

Ma ei tea, kui pikk on vihm, aga ma teen näo, et see on mõnevõrra pikem kui aasta, sest ma olen frigiidne puritaan, kes ei taha  neljateistkümneaastaste suguelust lugeda. Nii et teeme näo, et see on poolteist aastat? Davai.

Tulihundid. Mhmh.

Ühesõnaga, kuigi tundub, et see läheb sinnakanti, mis ma lootsin, kus nunnud võluloomad omavahel kebo teevad, ei ole ma ikka rahul. Sest kuidagi igav on. Mind ei huvita need võluloomad. Neil on mingid imelikud nimed, mis mul kõik omavahel sassi lähevad, nad ei eristu omavahel eriti, nad ei tee midagi eriti peale omavahel nussimise ja erootilisena see ka ei mõju, sest khm, vaata punkte intsest ja neljateistkümnene. Kuigi vist nood kaks, kes siin nüüd koinisid, polnud enam vennad, aga varem käisid mingid taolised värgid läbi ja see on üsna efektiivne libiidohävitaja.

Edasi tundub, et järgneb kombinatoorikaülesanne 'mitmel viisil saab vaida kaks hunti seitsmest'? (õige vastus on 21). Ma väga ei viitsi seda lugeda, aga laseme diagonaalis pilgu üle.

Ei, ma tegelikult  ei viitsi isegi diagonaalis rohkem teha, kui lihtsalt veenduda, et siin on tekst olemas. Nii et kuna ma üle ühe neljandiku läbi lugeda ei jeksanud, siis ma hinnet ei anna.


-/10


/ml








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar