07/10/2019

Jutt: Tulnukate rünnak Marie Tempel /kv

https://www.ulmeajakiri.ee/?jutt-tulnukate-runnak


Mingi hiiiiiglama suur kosmoselaev on tulnud, mis on ootamatu, sest kuigi see on tulevik ja kõigil on kosmoselaevad, siis need ei ole nii suured. Aga mind ei huvita mitte ükski osa sellest, sest, tsiteerin

mööda jooksva pensinäri kotist oli üks heegelnõel poisi ema kätte oma tee leidnud ja otsustanud sina kinni jääda.

MIDA HEKKI, see on rõve ja jeebus kui valus see võib olla, heegelnõel käes kinni??? Jeebus! :0

See kusjuures oli täiesti ebaoluline asi, mis lihtsalt juhtumisi jutu kõige esimeses lauses mainitud sai, sest et... rõhutada kaost ma pakun?

Peategelane Nelli on kohutavalt häiriv inimene selle järgi, kuidas ta läheb linnapea juurde ja viriseb ta peale kui too üritab nende planeeti hävitada lubanud kosmoselaeva tüüpide probleemiga tegeleda.

Palju mingeid kokku-lahku kirjutamise ja muid grammatika-alaseid vigu on. (Konkreetne näide: "Nelli teadis, et ukse lähedal on väiksemad ja mõtetud laevad, mis ootavad kas lihtsalt üle vaatust või mõnda väiksemat parandus tööd.")

Ses suhtes, et mitte ainult täiesti okei, vaid ka soovitatav on lasta kellelgi asi enne üle lugeda ja parandada, kui jutt kusagile saata. Ega see, et Reaktor pole tingimata niivõrd prestiižne, ei tähenda, et sellesse ei võiks suhtuda mingi respektiga.

Peategelane pani auto paksult relvi täis ning kuna hävitustähtajani oli veel aega, läks koju magama. Siis ta läks linna tagasi ja passis niisama, kuni tulnukad jalutasid inimeste ette ja siis inimesed hakkasid neid tulistama.

Mingi hästi halb päev on täna, tundub.

KÕIGE igavam võitluse kirjeldus, mida ma mäletan lugenud olevat. (St, võibolla on olnud ka igavamaid, aga need on nii igavad, et ma ei mäleta neid enam.) See on umbes kolmandik kogu võitlusest:

Tulnukaid polnud küll lihtne tappa, kuid see polnud ka väga raske. Mõnele tulnukale sai ta otse kuuli pähe lasta, järgmine võis aga olla piisavalt lähedale, et saaks tal noaga kõri läbi lõigata
Tundub, et seda kõike oli ikkagi rohkem, kui autor kirjutada tahtis, sest üks lause hiljem kaotab peategelane teadvuse ja ärkab pärast lahingut.

Kui ta haiglas üles ärkab, on lahing võidetud ja tulnukad põgenesid ja kõik on hästi. Lõpp.

Ma ei tea, mul on endal ka imelik järjest nii halbu hindeid panna.

2/10

Mis ma ütleks peale selle, mis mainitud on? Tegelane oli nõme ja mitte eriti tark; tulnukad ei olnud loogilised; krammatika oli nii halb, et segas lugemist; tausta ei kirjutatud üldse lahti; lahing oli eriti halvasti kirjutatud; lõpp oli mõttetu.

Ma saan aru küll, et ilma kirjutamata ei arene, aga kõike ei pea avaldama ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar